Web stranica koristi cookie kako bi pružila bolje korisničko iskustvo. Saznajte više

X

Tvrtka je osnovana 1947. godine, a počeci tvrtke bili su vezani uz proizvodnju sapuna te kozmetičkih i kemijskih proizvoda. Šireći proizvodnju i uvodeći nove tehnologije Labud se 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća specijalizira za proizvodnju deterdženata i sredstava za čišćenje te postaje predvodnik u lansiranju novih i inovativnih proizvoda na tržište. Tako je, primjerice, Labud prvi na tržište uveo bioaktivni deterdžent za ručno i strojno pranje bijeloga i šarenoga rublja Cin, zatim prvo hrvatsko abrazivno sredstvo pod robnom markom Jon te prvi deterdžent za strojno i ručno pranje osjetljivih tkanina Meri Merino. Tih godina nastaju i Sanitar i Čarli, proizvodi koji su dosad i najviše obilježili poslovanje tvrtke, a dobro je poznato da je Čarli s vremenom u Hrvatskoj postao i generičko ime za sve deterdžente za ručno pranje posuđa i proizvod uz koji su odrastali naraštaji hrvatskih potrošača.

Danas je Labud jedan od vodećih hrvatskih proizvođača deterdženata i sredstava za čišćenje, a svoje proizvode, osim na domaćem tržištu, uspješno prodaje i na tržištima zemalja u regiji.

Vizija
Biti moderna i inovativna kompanija, drugo ime za čistoću u svakom kućanstvu, turističkom objektu, u bolničkim i drugim zdravstvenim ustanovama, javnim institucijama te industrijskim pogonima, nudeći potrošačima domaće proizvode vrhunske kvalitete proizvedene uz poštivanje svih ekoloških standarda.
 
Misija
Neprestan razvoj i pružanje visokokvalitetnih proizvoda i usluga, kako bismo uvijek iznova opravdali povjerenje potrošača, a njihove svakodnevne poslove održavanja čistoće i higijene učinili lakšima.
 
Istraživanje i razvoj
Naši su proizvodi rezultat rada tima stručnjaka različitih profila koji neprekidno prate najnovije trendove na tržištu kako bi proizvode što više prilagodili potrebama potrošača. Sve faze proizvodnje pod stalnim su nadzorom vlastitog laboratorija radi održavanja vrhunske kvalitete proizvoda.